Kyoto Japanese Garden wallpapers:Japanese Garden in Kyoto, Zen Garden of Kyoto

Kyoto Japanese Garden wallpapers:Japanese Garden in Kyoto, Zen Garden of Kyoto

(Fuente: fancylady2012, vía arciphilia)

fogo island inn ~ nick saunders architecture

(Fuente: remash, vía arciphilia)

House in Aoto High Land Design

(Fuente: archatlas, vía arciphilia)

cjwho:

Fall House in Big Sur, California by Fougeron Architecture

Set in a rough, yet spectacular landscape, with a neighboring 250-foot drop to the Pacific Ocean, Fall House by Fougeron Architecture is a one-of-a-kind vacation retreat:

“The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety”.

(vía arciphilia)

225 seat auditorium ‘Teatrino’ by architect Tadao Ando

225 seat auditorium ‘Teatrino’ by architect Tadao Ando

(Fuente: infinitehallucination, vía arciphilia)

cjwho:

Casa CC, Playa Misterio, Peru by Longhi Architects
Two volumes crown the top of a hill at Playa Misterio a gated beach community 117 Km. south of Lima.One cube built in exposed concrete comes from the earth while the second one located 2.40m apart and made out of glass looks as if it is “floating” on the site.The “concrete block” houses the social area of the dwelling in its lower levels and the master bedroom at the top. The “glass block” accommodates the children’s area in two levels.The space in between the blocks is occupied by a staircase designed as a series of sculptural elements that connect the hard appear of concrete to the soft look of glass provoking light and shadow effects as the sun visits the house during different hours of the day.

cjwho:

Casa CC, Playa Misterio, Peru by Longhi Architects

Two volumes crown the top of a hill at Playa Misterio a gated beach community 117 Km. south of Lima.One cube built in exposed concrete comes from the earth while the second one located 2.40m apart and made out of glass looks as if it is “floating” on the site.The “concrete block” houses the social area of the dwelling in its lower levels and the master bedroom at the top. The “glass block” accommodates the children’s area in two levels.The space in between the blocks is occupied by a staircase designed as a series of sculptural elements that connect the hard appear of concrete to the soft look of glass provoking light and shadow effects as the sun visits the house during different hours of the day.

cjwho:

House Re, Vrhnika, Slovenia by SoNo Arhitekti

House RE was very much affected by the demanding local conditions that represented a major challenge for the designing team. Main concept is the ever-changing volume of inner space that is strongly influenced by the surrounding area’s diversity. The boldly designed facade is a combination of dark color shades and natural larch wood’s textures.

Photography: Matevž Paternoster

Apple Spaceship Campus - The New Campus Planned For Cupertino

"The concept of the building is collaboration and fluidity," Apple CFO Peter Oppenheimer told the San Jose Mercury News in an exclusive interview, echoing sentiments from Apple executives Sir Jony Ive and Craig Federighi from their interview late last month. "It’ll provide a very open-spaced system, so that at one point in the day you may be in offices on one side of the circle and find yourself on the other side later in the day."

Images: Courtesy / Dai Sugano, Bay Area News Group

(Fuente: cjwho)

oncrete Summer House in Sweden Boasting a Zig-Zagging Profile | Tham & Videgård Arkitekter

With an interesting design, this summer house completed by Tham & Videgård Arkitekter is located in the city of of Lagnö, Sweden. The project aims to reconnect the inhabitants with the natural landscape. An open plan living space welcomes you, offering a surprising view and memorable sunsets. The seafront, the lush vegetation, the tranquility, the breeziness, the warmth and the simplicity are elements that build up this spectacular relaxing living environment. The house’s unique design consists of a series of zig-zagging rooftops, which transform the interior into dynamic living spaces, boasting different heights. There’s little furniture inside, but just enough to sit and relax and maybe enjoy a good book while observing the breathtaking landscape.

(Fuente: cjwho, vía arciphilia)

Residential Building In Cureglia by Bonetti e Bonetti Architetti

(vía arciphilia)

The RIFT - Yale School of Architecture
House WIVA in Herent, Belgium by OYO

House WIVA in Herent, Belgium by OYO

(Fuente: arqvac)

Richard Neutra - Ebelin Bucherius house - 1966

Richard Neutra - Ebelin Bucherius house - 1966

(Fuente: b22-design, vía arqvac)